Bilgi Merkezi

Kredi kartı 3D secure sms onaylı ödeme HATA kodları

Bihost Hosting, ödeme tahsilatlarında SSL sertifikası ile korunan 3D secure (3 boyutlu güvenlik) sistemini kullanmaktadır.
Ödemenizi tamamlayabilmek için kartınızın 3D özelliğinin aktif olması gerekmektedir. 3D secure sistemi, internet üzerinden kredi kartı ile yapılan alışveriş işlemlerinin güvenliğinin artırılması için geliştirilmiş bir sistemdir.

Bihost Hosting, ödeme ekranında "Kartınız 3D desteklemiyor", "Isleminiz gerçeklestirelemedi. Kullanicinin 3d islem yapmasi engellendi", "Card 3D Secure kayitli degil" şeklinde hatalar görebilirsiniz.

Yukarıda belirtildiği şekilde hata almanız durumunda, kartınızı çıkaran banka ile görüşerek 3D özelliğini aktif etmeniz gerekmektedir. 3D özelliğini her işlem için değil sadece bir kez aktif etmeniz yeterli olmaktadır. Sonraki tüm online ödemelerinizde sorunsuz olarak işlemlerinizi tamamlayabilirsiniz.

Bazı banka kartlarında 3D özelliğini standart olarak aktif şekilde tanımlamasına rağmen bazı banka kartlarında ise 3D özelliği kapalı olarak gelir.


3D özelliğini nasıl aktif edebilirim?

- Yapı kredi için 444 0 444 numaralı telefondan müşteri hizmetleri aracılığı ile veya http://www.worldcard.com.tr/worldu-taniyin/world-ile-guvenli-alisveris/#uc-boyutlu-guvenlik adresi üzerinden online olarak 3D özelliğini aktif edebilirsiniz.

- Garanti bankası için 444 0 333 numaralı telefondan müşteri hizmetleri aracılığı ile 3D özelliğini aktif edebilirsiniz.

- Akbank için 444 25 25 veya 0850 222 25 25 numaralı telefonlardan müşteri hizmetleri aracılığı ile 3D özelliğini aktif edebilirsiniz.

- İşbankası için 0 850 724 0 724 numaralı telefondan müşteri hizmetleri aracılığı ile 3D özelliğini aktif edebilirsiniz.

- Ziraat bankası için 444 00 00 veya 0850 220 00 00 numaralı telefonlardan müşteri hizmetleri aracılığı ile 3D özelliğini aktif edebilirsiniz.

- Kuveyttürk bankası için 444 0 123 numaralı telefonlardan müşteri hizmetleri aracılığı ile 3D özelliğini aktif edebilirsiniz.

Diğer bankalara ait kartlarınız için, kartınızın arka yüzünde yer alan telefon numarasına ulaşım sağlayarak 3D secure özelliğini aktif edebilirsiniz.

Bu cevap yeterince yardımcı oldu mu?

 Bu dökümanı yazdır

Powered by WHMCompleteSolution