Önemli Cpanel lisans politikası değişikliği

Değerli müşterilerimiz,

Bu genel bir bilgilendirme postasıdır.

Kısa süre önce Cpanel firması tarafından değiştirilen yeni lisans politikası ülkemiz ve tüm dünyada şok etkisi oluşturdu. Tüm sunucularımızda kullanılmakta olan Cpanel'in yeni lisans modeline göre maliyetler artık sadece sunucu bazlı değil, hem sunucu bazlı hemde hesap sayısı dikkate alınarak hesaplanacak.

Yeni düzenleme ile lisans maliyetlerimiz bizim sunucu yapılarımıza göre yüzde 400-700 aralığında yükselmiş olup her hesap için ayrıca lisans ücreti alınmasını gerektirmektedir.

Daha basit bir örnek ile,

500 hosting servisi yer alan bir sunucu için
45 USD - İlk 100 hesap için
20 USD - Sonraki her 100 hesap için
Toplamda 125 USD lisans ücreti ortaya çıkmaktadır. Ek olarak artan hesap sayısına göre lisans ücreti de artmaktadır.

Bu gelişmeler doğrultusunda sitemizde satışa sunulup kullanılmakta olan, web hosting servis ücretleri, radyo hosting servis ücretleri ve özellikle bayi / reseller hosting ücretleri yükseltilecektir. Kısacası Cpanel'e bağlı tüm servislerin fiyatları belirli oranlarda yükseltilecektir.

Cpanel tarafından uygulanan yeni fiyatlandırma politikası sadece bizim için değil. Tüm dünyada geçerli olup sektörü ciddi şekilde sarsmıştır.

İşletmemiz, sektörümüzde yer alan diğer firmalar ile de görüşmeler yaparak alternatifler üretmeye ve oluşacak ciddi maddi yükü hafifletme noktasında çalışmalar yapmaktadır.

Cpanel tarafından uygulanan lisans modeli değişikliği sebebi ile servis fiyatlarımız güncellenecek olup, yeni fiyatlar kısa süre içinde sitemizde yer alacaktır.

Bayi / Reseller hosting kullanan müşterilerimiz için ise ayrıca görüşmeler yapılacak olup hesap sayısına bağlı olarak yeni fiyatlandırma modeline geçilecektir.

Cpanel'in yeni lisans politikası en ciddi şekilde bayi / reseller paketlerini etkilemektedir.

Sektörümüzü sarsan bu gelişme sebebi ile alternatif çözümler üzerinde çalışmaya devam ediyoruz. Cpanel dışında farklı panel sistemlerini kullanıma sunabilmek için gayret gösteriyoruz. Şu anda olduğu gibi ekonomik fiyatlı ve alternatif kontrol panelli paketler hazırlayabilmek için çalışıyoruz.

Bu gelişmeyi bilgilerinize sunar ve iyi çalışmalar dileriz.

Saygılarımızla..

Bihost Hosting
Mail: admin@bihost.com
Tel: 0 (850) 650 11 77

Monday, July 1, 2019

<< Geri

Powered by WHMCompleteSolution